Overslaan en naar de inhoud gaan
Uitwisseling hhh_isv

Uitwisseling Heilig Hartinstituut Heverlee - Institut Saint-Vincent de Paul

De leerlingen '6 Marketing en Ondernemen' van het Heilig Hartinstituut te Heverlee en de leerlingen '6 Commerce' van het Institut Saint-Vincent de Paul ontmoetten elkaar zoals voorzien twee keer, voorafgegaan door een emailcorrespondentie en aangevuld door het versturen van enkele filmpjes. De eerste ontmoeting vond plaats in november in Vorst (Brussel) en de tweede ontmoeting in Heverlee (Leuven)

Tijdens de eerste ontmoeting presenteerden de leerlingen hun mini-onderneming in de andere landstaal en daarna stelden ze elkaar vragen. Ze wisselden commerciële ervaringen uit. In de namiddag bezochten ze samen Brussel centrum. 

Uitwisseling

De tweede ontmoetingsdag begon met een zelf in elkaar gestoken Escape Room. Kleine groepjes Nederlandstaligen en Franstaligen gemengd moesten uit een klaslokaal zien te ontsnappen (zie foto hieronder). Op die manier werd het ijs gebroken en kwam er spontaan een taaluitwisseling op gang. Daarna presenteerden de leerlingen in de andere landstaal hun resultaten van de mini-onderneming (zie foto hierboven). Vervolgens bezochten ze het centrum van Leuven (stadswandeling met opdrachten). 

De leerlingen hebben op een spontane manier ervaringen uitgewisseld in de andere landstaal, ze ervaarden dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan gedacht. 

Wij danken het Prins Filipfonds van harte voor de verleende steun en voor de leerkansen die de leerlingen hierdoor kregen.